Review

Review Penapis Cuckoo

Assalamualaikum semua, hari ni mahu berkongsi pasal penapis Cuckoo ni. Sudah 4 bulan berlalu menggunakan cuckoo ni ada baiknya kita share sama-sama kan. Mana tahu ada yang macam saya memang ada keperluan mencari penapis tapi kita tidak tahu di mana cari info yang betul. Kadang memang ada jumpa agen – agen yang jual produk tapi kita tidak seberapa puas hati dengan penerangan yang dorang bagi. Takut-takut saja semua dengar yg baik-baik supaya barang dia ada sale. Saya pula membuat urusan Cuckoo ni secara online juga sebab bekerja dan mengurus anak4 ni kadang tiada masa mahu jalan-jalan untuk review barang yang dicari. Tapi bagus juga berurusan online, tapi kena cari orang yang kita percayai, inshaAllah ada agen yang baik dan jujur. Kalau kenal dengan orangnya lagi baik senang cerita kita percaya dengan dia.
Bagi saya sebagai pengguna cuckoo dalam baru 4 bulan pakai ni ,apa yang saya puas hati, 

  1. penapis ni sangat cepat dan pantas mengisi air ke tangki penapis. Contoh dekat tempat saya ada masalah catuan air, kadang pagi tiada air malam baru ada air di paip. Yang saya nampak tidak perlu menunggu sampai lama untuk tangki tu berisi dalam lebih kurang 5-7 minit macam tu air dah ada mengalir ke tangki penapis. 
  2. Begitu juga untuk menunggu air panas, tak sampai setengah jam pun air sudah panas. Saya tak sentiasa on mode air panas , contoh masa kerja saya switch off karan. Balik kerja nanti baru lah saya on semula 
  3. Yang paling saya suka kalau mahu minum air bertapis suhu bilik (yang bukan guna mode panas atau sejuk) tak perlu on karan pun penapis tetap boleh digunakan, maksudnya kita tadah air kat penapis tu air tetap mengalir, itu yang saya suka sebab kita JIMAT ELEKTRIK!
  4. Untuk fungsi Panas: Ada fungsi child lock – untuk keselamatan anak-anak kecil ( ni pun bagus juga)

Oh ya Brand Cuckoo ni penapis nya ada beberapa jenis model gambar saya yang di atas ni ialah Cuckoo Fusion Top Saya kongsikan juga antara kelebihan lain produk Penapis Cuckoo ni ya supaya pertanyaan kalian di dalam hati tu terjawab 🙂 

-Air Mineral Beralkali Ringan pH7.5

-Tangki Stainlees Steel

-Nano Positive Filtration

-Percuma Penukaran Filter Setiap 4 Bulan

-Tangki Simpanan Air Stainless Steel 

(Melambatkan Proses Pembiakan Kuman Berbanding Tangki Plastik – Anti Bakteria)

-Percuma Sediment Filter setiap 4 bulan

-Percuma Pre-Carbon Filter setiap 8 bulan

-Percuma Natural Filter setiap 12 bulan

-Percuma Nano Positive Filter Setiap 12 bulan 

Selain ni ada lagi KELEBIHAN lain: Jika kalian membeli atau mendaftar untuk pembelian secara ansuran ini lah juga beberapa kebaikan yang pengguna Cuckoo akan dapat: 
JIMAT – RM 265 , RM0 Yuran Pendaftaran
PERCUMA – Pendaftaran SELURUH Malaysia
PERCUMA – Penghantaran SELURUH Malaysia
PERCUMA – Pemasangan SELURUH Malaysia
PERCUMA – Penyelenggaraan dan servis
PERCUMA – Tukar filter setiap 3 kali setahun
PERCUMA – Tukar alat gantian
PERCUMA – Kos berpindah lokasi penapis air
PERCUMA – Khidmat nasihat dari CUCKOO
PERCUMA – Full Warranty.
PERCUMA – Servis berjadual pensterilan berstim setiap 3 kali setahun
kalau ada apa-apa lagi nak tanya boleh wassap saya juga klik sini 

##update: Oleh kerana saya ni pengguna Cuckoo yang berpuas hati dengan servis Cuckoo saya pun sudah menjadi Agen Cuckoo. Yalah benda baik mesti lah kita share. Kadang ahli keluarga tanya mahu beli di mana? alih-alih betterlah saya jadi Agen. Mudah Kenalan dan Ahli keluarga mendapatkannya. Tidak lagi seperti saya sebelum ni sukar mencari-cari info secara terus. Kalau ada yang just mahu bertanya saja dulu (mau survey2 dulu kah),  bolehlah wassap saya Klik saja di sini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: